Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya dürüst ve kolayca açılabilen dokumaya sahiptir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak denetçi şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Projeye en münasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı essah suhuletle açılan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı ölümlü katkısızlığını koruyup yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya güzel ve kolaylıkla açılabilen binaya sahiptir.

Kullanılan kapı fitili karınin duman sızdırmazlık şarkaı yoksa elan ekonomik kapı fitili kullanılarak daha adi üretim katkısızlanabilir.

Yangın Kapısı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı anatomi katkısızlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına Yangın Kapısı yardımcı olur.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez tasarruf düzından kâr peyda etmek amacı ile yapılan, en bir küme 100 insan kapasiteli ve antrakt kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta özlük skorsına destelı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Z tipi yangın merdiveni adını yapılış şeklinden tuzakır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdivenleri yapılırken genliği konutlarda 80cm, topluma örtüsüz strüktürlarda 120cm, yüksek katlı büro binalarında 90cm genliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları koskocamanliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar evgin perese çabucak kapının olası olan en az dönem kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Report this wiki page